Τα σπορ του καλοκαιριού

Τα σπορ του καλοκαιριού

Τα σπορ του καλοκαιριού είναι πολλά. Η εν λόγω εποχή μας προδιαθέτει να βγούμε έξω και να χαρούμε τον ήλιο και τη φύση. Και ο ιδανικός τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να επιλέξουμε ένα άθλημα!

Αθλήματα υπάρχουν πολλά και για όλα τα… επίπεδα. Δεν χρειάζεται, επομένως, να μας αγχώνει η φυσική μας κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή μας διάθεση, λίγη υπομονή και επιμονή!
Ποια είναι τα πιο δημοφιλή σπορ του καλοκαιριού;

Η κολύμβηση

Δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, καθώς είναι η πρώτη σκέψη… για δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Είτε κολυμπάμε ανταγωνιστικά, είτε για άσκηση, είτε για διασκέδαση, το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να το εξασκήσουμε… στο φουλ. Επιλέγουμε ένα κολυμβητήριο ή μια παραλία της αρεσκείας μας και βουτάμε.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν είμαστε δεινοί κολυμβητές και δεν έχουμε μεγάλες αντοχές, φροντίζουμε να επιλέγουμε παραλίες που υπάρχει ναυαγοσώστης.

Το paddleboarding (SUP)

Το paddleboarding, εκτός από διασκέδαση, προσφέρει και μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας.
Αν το επιλέξουμε, είναι πιθανό να βιώσουμε βελτιωμένη ισορροπία και ενδυνάμωση του κορμού μας, καθώς οι μύες μας επιστρατεύονται για να μας κρατήσουν σταθερούς… πάνω στη σανίδα.

Το windsurfing

Αν είμαστε πιο περιπετειώδεις, τότε το windsurfing είναι το άθλημα που μας ταιριάζει!
Αρκεί να έχουμε την υπομονή να εκπαιδευτούμε σωστά τόσο στο άθλημα, όσο και στους κανόνες ασφάλειας.

Το water polo

Αν θέλουμε να παίξουμε ένα ομαδικό άθλημα στο νερό, η υδατοσφαίριση είναι εξαιρετική ιδέα.
Προφανώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε water polo ως επαγγελματίες. Άλλωστε, αυτό θα ήταν μάλλον αδύνατο, καθώς το άθλημα αυτό απαιτεί ενισχυμένα επίπεδα αντοχής.
Αντιθέτως, μπορούμε να τοποθετήσουμε φουσκωτά τέρματα στη θάλασσα και να παίξουμε… οικογενειακά και πιο χαλαρά, όσο ο άνεμος μας το επιτρέπει!

Οι καταδύσεις

Όταν λέμε «καταδύσεις», δεν εννοούμε, φυσικά, το ολυμπιακό άθλημα, το οποίο απαιτεί και φυσική κατάσταση και τεράστια τόλμη και πολλά άλλα.
Εννοούμε, μάλλον, τις βουτιές από τον βατήρα (ακόμη και τον πιο χαμηλό) μιας πισίνας ή τα βραχάκια μιας παραλίας, εφόσον το βάθος της θάλασσας και ο ομαλός βυθός το επιτρέπουν.
Ένας διαγωνισμός αστείας βουτιάς μεταξύ φίλων θα είναι η ιδανική αφορμή για διασκέδαση, δροσιά και άσκηση ταυτόχρονα.

Το καγιάκ

Το καγιάκ είναι ακόμη ένα άθλημα για όσους αγαπούν την περιπέτεια.
Ωστόσο, αν δεν αντέχουμε στην ιδέα των ορμητικών νερών, βρίσκουμε εναλλακτικές στη θάλασσα. Υπάρχουν πολλά μέρη με ήρεμα νερά στα οποία το καγιάκ μπορεί να είναι άκρως χαλαρωτικό.

Το beach volley

Βόλεϊ και παραλία: ένας φοβερός συνδυασμός!
Το μπιτς βόλεϊ είναι ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό άθλημα, το οποίο, βέβαια, απαιτεί αντοχή, συγκέντρωση και ομαδικότητα.
Και, φυσικά, δεν ξεχνάμε το αντηλιακό και το καπέλο μας!

Το ποδόσφαιρο παραλίας

Για τους φίλους του ποδοσφαίρου και του καλοκαιριού, αποτελεί έναν ονειρεμένο συνδυασμό! Τα μόνα που χρειάζονται είναι η απαλή και καθαρή αμμουδιά και μια… μπάλα.
Το ποδόσφαιρο παραλίας, όπως και το κανονικό, τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς, γυμνάζει τα κάτω άκρα, προσφέρει διασκέδαση και εκτόνωση.

Όποιο άθλημα και αν επιλέξουμε, το σίγουρο είναι ότι θα… σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί το SiderAL® Sport θα είναι δίπλα μας!

Το SiderAL® Sport είναι κατάλληλο για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων του οργανισμού μας λόγω σωματικής άσκησης ή πνευματικής κόπωσης, αλλά και σε περιπτώσεις μη ισορροπημένης διατροφής.
Περιέχει 10 δραστικά συστατικά, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και βιοτίνη και χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου και των βιταμινών στον οργανισμό. Χάρη σε αυτήν, εξασφαλίζεται υψηλή απορρόφηση του σιδήρου και των βιταμινών από τον οργανισμό και αποφεύγονται οι ενοχλητικές ανεπιθύμητες ενέργειες που συχνά εμφανίζουν τα σκευάσματα που περιέχουν σίδηρο (όπως δυσκοιλιότητα κ.λπ.).

 

 

 

 

Πηγές
https://www.mic.com/culture/25-sports-to-play-to-help-you-get-active-this-summer-16083401
https://www.verywellfit.com/how-to-paddle-board-5195462

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
πρωτεΐνη

Πρωτεΐνη: Ο ρόλος της στην αθλητική διατροφή

Runner,Suffering,From,Leg,Cramp,On,The,Track

Μαγνήσιο: Ευεργετικό για τις κράμπες

, ,