Ο πιο «έξυπνος» τρόπος
να πάρετε σίδηρο!

Η έλλειψη σιδήρου (Fe) αποτελεί τη συνηθέστερη διατροφική διαταραχή και αφορά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αθλητές, εφήβους και ηλικιωμένα άτομα.
Οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη από τη διατροφή, σε ανεπαρκή απορρόφηση από το λεπτό έντερο, σε αυξημένες απώλειες ή σε αυξημένες ανάγκες λόγω ανάπτυξης ή εγκυμοσύνης. Τα συνήθη συμπτώματα που τη συνοδεύουν είναι η εύκολη κόπωση, η αδυναμία, το ωχρό δέρμα, η ευερεθιστότητα, το αίσθημα παλμών, οι εμβοές, τα εύθραυστα νύχια, η απώλεια μαλλιών και η μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης.

Η αποκατάσταση της έλλειψης προϋποθέτει την αντιμετώπιση της αιτίας που την προκάλεσε με ταυτόχρονη χορήγηση σκευασμάτων σιδήρου, τα οποία συχνά προκαλούν ενοχλήσεις όπως κοιλιακό άλγος, ναυτία, έμετο, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις η αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων αυτών ενδέχεται να είναι περιορισμένη γεγονός που οφείλεται σε μειωμένη απορρόφηση λόγω ηλικίας, ορισμένων παθήσεων ή άλλων παραγόντων.

Τώρα υπάρχει λύση

Τα προϊόντα της οικογένειας SiderAL® αποτελούν μία σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου, γιατί χρησιμοποιούν μία καινοτόμα και βραβευμένη τεχνολογία, τη σουκροσωμική τεχνολογία, για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου και των βιταμινών στον οργανισμό. 

Τι είναι η σουκροσωμική τεχνολογία

Η σουκροσωμική τεχνολογία είναι μία διεθνώς πατενταρισμένη τεχνολογία, η οποία βασίζεται στη σουκροσωμική δομή και την ικανότητά της να περνά αναλλοίωτη από την πεπτική οδό και να έχει υψηλή απορρόφηση στο έντερο.

100% ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ:
Λεκιθίνη ηλιοτροπίου, Φωσφορικό ασβέστιο, Εστέρες λιπαρών οξέων με σουκρόζη, Πρωτεΐνες γάλακτος (μόνον καζεΐνες), Προ-ζελατινοποιημένο άμυλο ρυζιού

H σουκροσωμική δομή, η οποία περιέχει το σίδηρο και τις βιταμίνες, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» περνά αναλλοίωτη από το στόμα, τον οισοφάγο, το στομάχι και φθάνει στον έντερο όπου απορροφάται. Στη συνέχεια μεταφέρεται στο ήπαρ όπου απελευθερώνει τον σίδηρο και τις βιταμίνες στον οργανισμό

Η σουκροσωμική τεχνολογία προσφέρει σημαντικά οφέλη
Σημαντική αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου αλλά και των βιταμινών
Γρήγορη κάλυψη των αναγκών του οργανισμού με μικρή δόση σιδήρου
Αποφυγή των δυσάρεστων συμβάντων που παρατηρούνται από τη λήψη σιδήρου όπως μεταλλική γεύση, κοιλιακός πόνος, δυσκοιλιότητα, ναυτία κ.ά.
Μία απλή και ευχάριστη χορήγηση

Τα προϊόντα της οικογένειας SiderAL®

SiderAL_Forte_logo

Όταν χρειάζεστε σίδηρο

Forte_300x183

Σίδηρος & βιταμίνη C

O σύμμαχος του γυναικείου οργανισμού

folico_box_300x183

Σίδηρος με φυλλικό οξύ
και βιταμίνες Β6, Β12, C & D

Sport_logo

Για αντοχές από σίδηρο

Sport_packaging

Σίδηρος, φυλλικό οξύ, βιοτίνη και βιταμίνες B1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, C

2016-winner

Sucrosomial® Iron is a registered trademark
Sideral® is a registered trademark
Sideral® r.m. is a patented ingredient based on Sucrosomial® Iron

Η λύση όταν χρειάζεστε σίδηρο

Το SiderAL® Forte, αποτελεί μία πρωτοποριακή προσέγγιση στην κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας σε σίδηρο.

Το SiderAL® Forte χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου στον οργανισμό προσφέροντας διαφοροποιημένα οφέλη.

Αυξάνει σημαντικά την απορρόφηση του σιδήρου
Καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού με μικρή δόση σιδήρου
Αποφεύγονται οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις που παρατηρούνται συχνά με τα σκευάσματα σιδήρου όπως ναυτία, έμετος, δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος κ.ά.
Λαμβάνεται με γεμάτο ή άδειο στομάχι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας
Δεν έχει μεταλλική γεύση
Δεν μαυρίζει τα δόντια και τα ούλα
Αρκεί μία φορά την ημέρα

Συστατικά SiderAL® Forte
Σίδηρος 28mg
Βιταμίνη C 70mg

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: SiderAL® Forte 86296/1-10-2014 (Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Μην υπερβαίνετε την ημερήσια συνιστώμενη δόση.

ΠΗΓΗ
1. Tarantino G et al, Blood,2015;126(23):4561. 2. Brilli E. et al Blood, 2016;128:3618 3. Φύλλο οδηγιών χρήσης του προϊόντος SiderAL® Forte 4. Fabiano A. et al, Eur. J. Pharmac Scien,2018;111:425-4316. Brilli E. et al, Blood, 2017;130:2217 (http://www.bloodjournal.org/content/130/
Suppl_1/2217?sso-checked=true&utm_source=TrendMD&utm_medium=cpc&utm_campaign=Blood_TrendMD_0) 5. Visciano B et al, G. Ital. Nefrol, 2013;30(5) 6. Luciani R. et al, Abstract del 52o Congresso Nationale SIN, 242PO 7. Elli L. Expert Review of Hematology, 2016;9(Sup 1):3 (https://www.tandfonline.com/toc/ierr20/9/sup1?nav=tocList) 10.
Indriolo A et al, Clinical Therapy and Observation, 2014;P530 8. Pisani A. et al, Nephrol Dial Transplant,2014;0:1-8 (doi:10.1093/ndt/gfu357)

O σύμμαχος του γυναικείου οργανισμού

Μία στις δύο γυναίκες ηλικίας 18-50 ετών παρουσιάζει έλλειψη σιδήρου. Συνήθης αιτία, η αυξημένη απώλεια αίματος με την έμμηνο ρήση σε συνδυασμό με μειωμένη πρόσληψη σιδήρου από την τροφή. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι απαιτήσεις σε σίδηρο και φυλλικό οξύ αυξάνονται σημαντικά. Ο σίδηρος σχετίζεται με την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και την προετοιμασία της μητέρας για τον τοκετό ενώ το φυλλικό οξύ συμμετέχει στο σχηματισμό του RNA και του DNA γεγονός που το καθιστά απαραίτητο σε περιόδους ταχείας ανάπτυξης.

Ταυτόχρονη έλλειψη σιδήρου και φυλλικού οξέος παρατηρείται συχνά και στα άτομα τρίτης ηλικίας λόγω μειωμένης πρόσληψης ή απορρόφησης ή και άλλων αιτίων. Σε αυτήν την περίπτωση τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος έχουν συσχετιστεί με αύξηση στο αίμα μία ουσίας που λέγεται ομοκυστεΐνη και είναι επικίνδυνη για την καρδιά.

Το SiderAL® Folico έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του γυναικείου οργανισμού σε σίδηρο και φυλλικό οξύ ενώ ταυτόχρονα περιέχει Β6, Β12 και βιταμίνη C, που αποτελούν πολύτιμα διατροφικά συστατικά ιδιαίτερα για τον γυναικείο οργανισμό.

Το SiderAL® Folico χρησιμοποιεί σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου και των βιταμινών στον οργανισμό προσφέροντας τα οφέλη των προϊόντων της οικογένειας SiderAL®, δηλ.

Υψηλή απορρόφηση του σιδήρου και των βιταμινών
Κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού με μικρή δόση σιδήρου
Απουσία γαστρεντερικών ενοχλήσεων που μπορεί να παρατηρηθούν με τη χορήγηση του σιδήρου (ναυτία, έμετος, δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος κ.ά.)
Εύκολη και ευχάριστη χορήγηση
Μία φορά την ημέρα
Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας
Με γεμάτο ή άδειο στομάχι

Διαλύεται απευθείας στο στόμα
Δεν χρειάζεται νερό
Έχει ευχάριστη γεύση

Χωρίς γλουτένη και λακτόζη
Δεν χρειάζεται νερό
Έχει ευχάριστη γεύση
Συστατικά SiderAL® Folico
Σίδηρος 21mg
Βιταμίνη C 70mg
Φυλλικό οξύ 400mcg
Βιταμίνη D 10mcg
Βιταμίνη Β6 1,0mcg
Βιταμίνη Β12 1,75mcg

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 86295/1-10-2014 (Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Μην υπερβαίνετε την ημερήσια συνιστώμενη δόση.

ΠΗΓΗ
Πηγή: Φύλλο οδηγιών χρήσης του προϊόντος SiderAL® Folico.

Για αντοχή από Σίδηρο!

Η καθημερινότητα είναι ένας συνεχής αγώνας ταχύτητας, αλλά κυρίως ένας αγώνας αντοχής.

Το SiderAL® Sport είναι ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής με βάση το σίδηρο, το οποίο περιέχει επιπλέον φυλλικό οξύ, βιοτίνη, βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12 και C. H ειδικά μελετημένη σύνθεσή του το καθιστά κατάλληλο για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων του οργανισμού λόγω σωματικής άσκησης ή πνευματικής κόπωσης αλλά και σε περιπτώσεις μη ισορροπημένης διατροφής.

Αποτελεί μέλος της οικογένειας SiderAL® και χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία, χάρη στην οποία:

• εξασφαλίζεται υψηλή απορρόφηση του σιδήρου και των βιταμινών από τον οργανισμό.
• αποφεύγονται οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις που συχνά εμφανίζουν τα σκευάσματα που περιέχουν σίδηρο (όπως επιγαστραλγία, δυσκοιλιότητα κ.λπ.)
• Έχει εύκολη και ευχάριστη λήψη

Γιατί SiderAL® Sport;
Γρήγοροι ρυθμοί, αυξημένες προκλήσεις και απαιτήσεις, άγχος, πίεση… Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την κακή ή μη ισορροπημένη διατροφή, αντιλαμβανόμαστε τη σημαντική επιβάρυνση του οργανισμού μας, ο οποίος ζητά ενισχύσεις.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, πιο ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος πια, αναζητεί διέξοδο και εκτόνωση μέσα από την άθληση. Tρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, αλλά και τα δυναμικά προγράμματα που προσφέρουν τα γυμναστήρια, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που αποκτούν όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους. Τα αθλήματα αντοχής, ωστόσο, συνεπάγονται αυξημένη κόπωση και αυξημένες ανάγκες για τον οργανισμό. Ο σίδηρος και οι απαραίτητες βιταμίνες αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια, που θα στηρίξουν σημαντικά τις αθλητικές σας δραστηριότητες και θα δώσουν στον οργανισμό τις απαραίτητες ενισχύσεις.

Moναδικός Σχεδιασμός
Προηγμένη Τεχνολογία

Το SiderAL®, χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό του και την προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου στον οργανισμό, εξασφαλίζει υψηλή απορρόφηση χωρίς τις ενοχλητικές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως πόνος στο στομάχι, δυσκοιλιότητα κ.ά. Αυτή η μοναδικότητά του, το ανέδειξε ως «Συμπλήρωμα διατροφής της χρονιάς», στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Vitafoods Europe 2016, τη μεγαλύτερη εκδήλωση για τα συμπληρώματα διατροφής. Επομένως, όταν στοχεύεις στο καλύτερο αποτέλεσμα, επιλέγεις τον πιο δυνατό σύμμαχο.
SiderAL® Sport, για αντοχή φτιαγμένη από σίδηρο!

Λαμβάνεται μία φορά τη ημέρα με γεμάτο ή άδειο στομάχι
Διαλύεται απευθείας στο στόμα
Δεν χρειάζεται νερό
Έχει ευχάριστη γεύση

Η προτεινόμενη δοσολογία είναι ένας φακελίσκος την ημέρα.

Διατροφικές πληροφορίες Ανά 1 ημερήσια δόση ΔΤΑ%
Σίδηρος 14mg 85,7%
Βιταμίνη C 48mg 60%
Βιταμίνη PP 16mg 100%
Παντοθενικό οξύ 6mg 100%
Βιταμίνη Β1 1,1mg 100%
Βιταμίνη Β2 1,4mg 100%
Βιταμίνη Β6 1,4mg 100%
Βιταμίνη Β12 2,5mcg 100%
Φολικό οξύ 200mcg 100%
Βιοτίνη 50mcg 100%

ΔΤΑ%=Διατροφικές τιμές αναφοράς
(%NRVs=Nutrients Reference Values)

Όσα χρειάζεστε σε έναν φακελίσκο
Σίδηρος: Σχετίζεται με τη μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα. Η έλλειψή του επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες, την αντοχή στην άσκηση και δημιουργεί έντονο αίσθημα κόπωσης.

Βιταμίνη Β1: Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, του μυϊκού και νευρικού συστήματος.

Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): Συμβάλλει στην ανάπτυξη και είναι απαραίτητη σε περιόδους φυσικής και συναισθηματικής πίεσης.

Βιταμίνη Β3 (βιταμίνη ΡΡ ή νικοτιναμίδιο): Απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Η έλλειψή της έχει συσχετιστεί με την κατάθλιψη.

Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ): Συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες, στη δημιουργία αντισωμάτων και στην υγεία του νευρικού συστήματος.

Βιταμίνη Β6 (υδροχλωρική πυριδοξίνη): Παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Βιταμίνη Β9 (φυλλικό Οξύ): Απαραίτητη για την καλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την ανάπτυξη του εμβρύου. Επιπλέον, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη): Βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και την πνευματική ισορροπία.

Βιταμίνη C: Απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και για την καλή υγεία των ιστών χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση.

Βιοτίνη (Βιταμίνη Η): Συμβάλλει στη γλυκαιμική ρύθμιση και προστατεύει από την τριχόπτωση.

SiderAL® Sport Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 56419/13-07-2016 (Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Μην υπερβαίνετε την ημερήσια συνιστώμενη δόση.

ΠΗΓΗ
Πηγή: Φύλλο οδηγιών χρήσης του προϊόντος SiderAL® Sport.2. Κανονισμός ΕΕ αρ. 432-2012 της επιτροπής της 16ης Μαΐου 2012 σχετικά με τη θέσπιση καταλόγου επιτρεπόμενων ισχυρισμών υγείας, 3. Michael Gibney, Susan A Lanham-New, Aedin Cassidy και Hester H Vorster, Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου, Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ