Πονοκέφαλοι | Πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Πονοκέφαλοι | Πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Κάθε τόσο όλοι υποφέρουμε από πονοκεφάλους, χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα για αυτούς. Υπάρχουν, ωστόσο, και πονοκέφαλοι, οι οποίοι θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Ποια είναι τα συμπτώματά τους;

 • Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή ή βοήθεια, εάν παρατηρήσουμε σε εμάς ή τους αγαπημένους μας πονοκέφαλο:
 • που είναι διαφορετικού είδους από τους “κλασικούς” πονοκεφάλους που είχαμε κατά καιρούς και εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά την ηλικία των 50 ετών
 • με σημαντική διαφοροποίηση στο μοτίβο του
 • ασυνήθιστα έντονο
 • που αυξάνεται με τον βήχα ή την κίνηση
 • που επιδεινώνεται σταθερά
 • που εμποδίζει τις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες
 • που επηρεάζει την προσωπικότητα ή τη νοητική λειτουργία
 • που συνοδεύεται από:
  -πυρετό, δυσκαμψία του αυχένα, σύγχυση, μειωμένη εγρήγορση ή μνήμη
  -νευρολογικά συμπτώματα, όπως οπτικές διαταραχές, μπερδεμένη ομιλία, αδυναμία, μούδιασμα ή επιληπτικές κρίσεις
  -ερυθρότητα στα μάτια
  -πόνο και ευαισθησία κοντά στους κροτάφους
 • πονοκέφαλο μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Εκτός από τα παραπάνω σοβαρά συμπτώματα που απαιτούν ιατρική φροντίδα, είναι σημαντικό να δίνουμε τη… δέουσα προσοχή και σε άλλους τύπους πονοκεφάλων, οι οποίοι μπορεί να αναστατώσουν την καθημερινότητά μας. Μεταξύ αυτών, σημειώνουμε:

1.Τους επαναλαμβανόμενους

Οι τακτικοί και επαναλαμβανόμενοι πονοκέφαλοι, γνωστοί και ως χρόνιοι καθημερινοί πονοκέφαλοι, μπορεί να συνδέονται το άγχος.
Επομένως, εάν ανήκουμε σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να ελέγξουμε εάν πράγματι ο πονοκέφαλος προκαλείται από έντονο στρες και, τελικά, να αναζητήσουμε βοήθεια για τη διαχείρισή του.

2.Τους πονοκεφάλους που μας ξυπνούν

Οι υπνικοί πονοκέφαλοι συνήθως εκδηλώνονται αρκετές νύχτες την εβδομάδα και συνοδεύονται από έντονο και παλλόμενο πόνο.
Ως αποτέλεσμα, μπορούν να διαταράξουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου μας και, κατ’ επέκταση, τα επίπεδα της ενέργειάς μας, τη διάθεσή μας και την καθημερινή μας λειτουργικότητα.

3.Τους πολύ έντονους

Ο έντονος πόνος αποτελεί κοινό σύμπτωμα πολλών τύπων πονοκεφάλων, όπως οι ημικρανίες ή ο πονοκέφαλος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Ο πόνος, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι τόσο δυνατός, ώστε να νιώθουμε ανήμποροι να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να αποζητάμε ανάπαυση και απομόνωση, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος, επηρεάζοντας, και πάλι, σημαντικά τη ρουτίνα μας.

Ponokefaloi

Εφόσον υποφέρουμε από ήπιο και μέτριο πόνο που σχετίζεται με ημικρανία και κεφαλαλγία, επιλέγουμε Ibutomol για να ανακουφιστούμε!
Και αυτό διότι περιέχει 2 δραστικά συστατικά, ιβουπροφαίνη 200mg και παρακεταμόλη 500mg, τα οποία χάρη στην ειδική τεχνολογία παραγωγής του δισκίου απελευθερώνονται ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα είναι να δρουν συνδυαστικά εξασφαλίζοντας αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Και αν θέλουμε να λειτουργεί ομαλά το νευρικό μας σύστημα και να αποφεύγουμε τους πονοκεφάλους, φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε μαγνήσιο. Για φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και αυξημένη ενέργεια, λαμβάνουμε UltraMag® Oro, το μοναδικό σκεύασμα μαγνησίου που χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του εν λόγω στοιχείου στον οργανισμό.

 

Πηγές
https://www.healthline.com/health/headache/when-to-worry-about-a-headache
https://www.health.harvard.edu/pain/headache-when-to-worry-what-to-do

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !

, , , , , ,