Φθινόπωρο και υγεία: Τι να προσέξουμε μετά τις διακοπές

Φθινόπωρο και υγεία: Τι να προσέξουμε μετά τις διακοπές

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στην πιο απαιτητική και στρεσογόνο περίοδο του φθινοπώρου αποτελεί μια πρόκληση και για τη σωματική και για την ψυχική μας υγεία.

Ποιες συμβουλές μπορούμε να ακολουθούμε, ώστε να διατηρούμαστε ακμαίοι… ψυχή τε και σώματι, και το φθινόπωρο;

Tips για σώμα σε… φόρμα!

1. Προσαρμόζουμε τη διατροφή μας
Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να επαναφέρουμε τις καλές διατροφικές μας συνήθειες, μετά τις ατασθαλίες του καλοκαιριού.
Για γεύση, αλλά και… θρέψη, δίνουμε προτεραιότητα στα τρόφιμα της εποχής. Τα παντζάρια, το μπρόκολο, το λάχανο, η μελιτζάνα και η κολοκύθα συνιστούν εξαιρετικές επιλογές.

2. Ασκούμαστε κάθε μέρα
Η άσκηση είναι το «κλειδί» για σωματική ευεξία, αλλά και βελτιωμένη διάθεση. Από την άλλη, το φθινόπωρο προσφέρεται για άσκηση έξω, καθώς οι θερμοκρασίες είναι ήπιες και η ηλιακή ακτινοβολία λιγότερο έντονη.
Επομένως, αναλαμβάνουμε δράση, και μάλιστα σε τακτική βάση. Φροντίζουμε να γυμναζόμαστε κάνοντας περπάτημα, χαλαρό τρέξιμο, ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει, για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.
Και αν η τακτική άσκηση μας φαίνεται «βουνό», λαμβάνουμε SiderAL® Sport, ένα συμπλήρωμα σιδήρου, κατάλληλο για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων του οργανισμού μας λόγω σωματικής άσκησης ή πνευματικής κόπωσης. Χάρη στη σουκροσωμική τεχνολογία του, επιτυγχάνει υψηλή απορρόφηση του σιδήρου και των βιταμινών που περιέχει από τον οργανισμό μας, χωρίς ενοχλητικές ανεπιθύμητες ενέργειες (π.χ. δυσκοιλιότητα).

3. Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Προκειμένου να παραμένουμε υγιείς, συνδυαστικά με τα παραπάνω, προγραμματίζουμε το ραντεβού μας για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, δεν αμελούμε το ετήσιο τσεκ-απ μας.

4. Εκμεταλλευόμαστε την αλλαγή της ώρας
Η χειμερινή ώρα συνεπάγεται μεγαλύτερης διάρκειας νύχτες, μια ευκαιρία για περισσότερες ώρες ύπνου!
Βεβαίως, καθώς η προσαρμογή στην αλλαγή της ώρας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, έχουμε στον νου μας τη Valetonina®!

Η Valetonina® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με μελατονίνη και βαλεριάνα, το οποίο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Έχει σχεδιαστεί με μία καινοτόμο προσέγγιση, η οποία επιτρέπει την απελευθέρωση των δύο συστατικών της σε διαφορετικούς χρόνους. Έτσι, εξασφαλίζει διπλή και παρατεταμένη δράση, μειώνει τον χρόνο επέλευσης του ύπνου, προσφέρει έναν παρατεταμένο, ήρεμο και ποιοτικό ύπνο και επανασυγχρονίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας.

φθινόπωρο-και-υγεία

Tips για ψυχική υγεία

Το γεγονός ότι το φθινόπωρο βραδιάζει νωρίτερα είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή μας και την ψυχική μας υγεία.
Για να διαχειριστούμε αυτές τις επιπτώσεις του φθινοπώρου, είναι σημαντικό:
1. Να αξιοποιούμε στο έπακρο το φως του ήλιου
Σηκωνόμαστε νωρίς για να απολαύσουμε τον πρωινό ήλιο και κοιμόμαστε νωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό, η ενέργειά μας θα είναι περισσότερη, αλλά και η συναισθηματική μας κατάσταση καλύτερη.

2. Να κάνουμε σχέδια
Το φθινόπωρο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε στο περιθώριο οτιδήποτε μάς αρέσει. Αντιθέτως, όταν προγραμματίζουμε εξόδους, συναντήσεις με φίλους ή, αν είμαστε τυχεροί, ακόμη και σύντομες αποδράσεις, το φθινόπωρο γίνεται πιο ευχάριστο και εμείς παραμένουμε ευδιάθετοι.

3. Να ξεκινάμε κάτι νέο
Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε το φθινόπωρο ως την ιδανική εποχή για νέα ξεκινήματα, είτε πρόκειται για μαθήματα μιας ξένης γλώσσας, είτε για εγγραφή στο γυμναστήριο, είτε για την ενασχόληση με ένα νέο χόμπι.
Ό,τι και αν επιλέξουμε, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει θετικά στην ψυχολογία μας.

4. Να λαμβάνουμε συμπλήρωμα μαγνησίου
Αν, παρ’ όλα αυτά, η μελαγχολία έχει αρχίσει να μας πλησιάζει… «απειλητικά», αναζητάμε το κατάλληλο συμπλήρωμα μαγνησίου. Και αυτό διότι το μαγνήσιο, πέρα από την ευεργετική επίδρασή του στη σωματική μας υγεία, συμβάλλει σημαντικά και στη βελτίωση της διάθεσής μας.

Ένα παραπάνω το UltraMag® Oro, το οποίο χρησιμοποιεί για τη μεταφορά και απόδοση του μαγνησίου στον οργανισμό τη σουκροσωμική τεχνολογία.

Η σουκροσωμική τεχνολογία εξασφαλίζει υψηλή και γρήγορη απορρόφηση του μαγνησίου στο έντερο και αποφυγή γαστρεντερικών ενοχλήσεων.

 

 

 

 

 

 

Πηγές
https ://www.activeminds.org/blog/15-autumn-wellness-tips-to-keep-you-healthy-this-fall/
https ://www.healthline.com/health-news/autumn-anxiety#What-can-we-do

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !

, , , , ,