Παρακεταμόλη και ιβουπροφαίνη για την αντιμετώπιση του πόνου

Παρακεταμόλη και ιβουπροφαίνη για την αντιμετώπιση του πόνου

Άλλες φορές ο σωματικός πόνος είναι ήπιος, άλλες πολύ έντονος. Σε κάθε περίπτωση, όταν υποφέρουμε, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βρούμε τρόπους για να ανακουφιστούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Αρχικά στάδια

Όταν ο πόνος είναι ήπιος, μπορούμε να εφαρμόσουμε ορισμένες απλές «τεχνικές» για να νιώσουμε λίγο καλύτερα.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις εξής:
1.Αναπνέουμε σωστά
Οι βαθιές αναπνοές θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τον έλεγχο του οργανισμού μας, θα μας κρατήσουν χαλαρούς και, τελικά, θα αποτραπεί οποιαδήποτε μυϊκή ένταση που θα επιδεινώσει τον πόνο μας.
2.Μιλάμε για τον πόνο μας
Ο πόνος μπορεί να μας προκαλέσει ανησυχία και κακή διάθεση, γεγονός το οποίο μπορεί να επιδεινώσει το πώς βιώνουμε τον πόνο.
Στην περίπτωση αυτή θεωρείται χρήσιμο να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας με τους οικείους μας.
3.Βρίσκουμε έναν αντιπερισπασμό
Στρέφουμε την προσοχή μας σε κάτι άλλο, ώστε ο πόνος να μην κυριαρχεί στο μυαλό μας.
Συγκεντρωνόμαστε σε μια δραστηριότητα που απολαμβάνουμε, όπως η φωτογραφία, η ζωγραφική, η ενασχόληση με τη μουσική κ.λπ..
4.Επιλέγουμε ήπια άσκηση
Απλές, καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, το κολύμπι, η κηπουρική και ο χορός, μπορούν να ανακουφίσουν τον ήπιο πόνο άμεσα, παρεμποδίζοντας τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο.
Η άσκηση βοηθά επίσης στη μείωση του πόνου, καθώς τεντώνει δύσκαμπτους και τεταμένους μυς, συνδέσμους και αρθρώσεις.

Όταν ο πόνος επιμένει: παρακεταμόλη και ιβουπροφαίνη

Εάν ο πόνος είναι εντονότερος και δυσκολευόμαστε να τον διαχειριστούμε, χρειαζόμαστε τη βοήθεια της παρακεταμόλης και της ιβουπροφαίνης:

1. Παρακεταμόλη

Η παρακεταμόλη είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις ήπιου έως μέτριου πόνου.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του πυρετού, της οσφυαλγίας, των πονοκεφάλων, των ημικρανιών, των πόνων της περιόδου, του πονόδοντου, του πόνου λόγω κρυολογήματος και γρίπης.
Η παρακεταμόλη αρχίζει να απαλύνει τον πόνο και να μειώνει την υψηλή θερμοκρασία περίπου 30 λεπτά μετά τη λήψη μιας δόσης.  Η δράση της συνήθως διαρκούν περίπου 4 έως 6 ώρες.
Η παρακεταμόλη διατίθεται στις ακόλουθες μορφές: δισκία, κάψουλες, υπόθετα, σκόνη για πόσιμο διάλυμα, σιρόπια. Επίσης, συχνά αποτελεί συστατικό σε φάρμακα για το κρυολόγημα και τη γρίπη, ή την κεφαλαλγία.

2.Ιβουπροφαίνη

Και η ιβουπροφαίνη αποτελεί ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο, με αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και αντιπυρετική δράση.

Χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση του πόνου εξαιτίας πονόδοντου, πονοκεφάλων, μυϊκών πόνων, κατά την  έμμηνη ρύσης κ.ά..

Επιπλέον, η ιβουπροφαίνη μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Παρακεταμόλη και ιβουπροφαίνη: 2 σε 1!

Το Ibutomol περιέχει και τα δύο δραστικά συστατικά, τα οποία, χάρη στην ειδική τεχνολογία παραγωγής του δισκίου, απελευθερώνονται ταυτόχρονα.
Το αποτέλεσμα είναι η ιβουπροφαίνη και η παρακεταμόλη να δρουν συνδυαστικά εξασφαλίζοντας αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Το Ibutomol είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση του ήπιου και μέτριου πόνου που σχετίζεται με: ημικρανία, κεφαλαλγία, πόνο περιόδου, οδοντικό, μυϊκό και ρευματικό πόνο, αλλά και συμπτώματα κρυολογήματος, γρίπης, πονόλαιμο και πυρετό.

 

 

 

 

Πηγές
https ://www.nhs.uk/live-well/pain/10-ways-to-ease-pain/
https ://www.healthdirect.gov.au/paracetamol
https ://benefitof.net/benefits-of-ibuprofen/#:~:text=Benefits%20Of%20Ibuprofen%201%201.%20Reduces%20inflammation%20Ibuprofen,…%203%203.%20Slows%20down%20advancement%20of%20Alzheimer%E2%80%99s

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !

, , ,