Γυμναστική στην παραλία: Ασκήσεις για γρήγορη καύση θερμίδων και ενδυνάμωση

Γυμναστική στην παραλία: Ασκήσεις για γρήγορη καύση θερμίδων και ενδυνάμωση

Η άμμος και η θάλασσα αποτελούν ένα θαυμάσιο «σκηνικό» για γυμναστική που επιταχύνει το κάψιμο των θερμίδων και βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση. Η γυμναστική στην παραλία, όμως, τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει;

Άσκηση στο νερό για ενδυνάμωση

  • Κολύμπι: Είτε επιλέξουμε να κολυμπήσουμε με βατραχοπέδιλα ή όχι, το κολύμπι είναι, πράγματι, ένας καλός και ευχάριστος τρόπος εκγύμνασης. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και μάλιστα με εξαιρετικά χαμηλό αντίκτυπο, καθώς δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί: Δεν κολυμπάμε με γεμάτο στομάχι και δεν «ξανοιγόμαστε» εάν δεν νιώθουμε σίγουροι για την κολυμβητική μας δεινότητα.
  • SUP (stand up-boarding / όρθια σανιδοκωπηλασία): Όπως υποδηλώνει έξυπνα το όνομα, στεκόμαστε στη σανίδα μας και κάνουμε κουπί! Το stand up-boarding αναπτύσσει καλή ισορροπία και ενδυναμώνει τον κορμό και, γενικά, το άνω μέρος του σώματος. Όσο πιο γρήγορα εξοικειωθούμε, τόσο πιο ευχάριστη και αποδοτική θα είναι η προπόνησή μας.
  • Σέρφινγκ: Το σέρφινγκ επίσης απαιτεί και αναπτύσσει μεγάλη αντοχή στο πάνω μέρος του σώματος, καλή ισορροπία και συντονισμό. Ως προπόνηση, το σέρφινγκ δεν διαφέρει από τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης. Και αυτό εξηγείται από το ότι υπάρχουν στάδια έντονης καταπόνησης και στάδια σχετικής χαλάρωσης.
  • Κωπηλασία με κανό και καγιάκ: Και τα δύο ασκούν τον κορμό και το άνω σώμα. Αν και φαίνεται ότι τα χέρια μας κάνουν όλη την κωπηλασία, ο κορμός είναι αυτός που δουλεύει πολύ σκληρά.

Άσκηση στην αμμουδιά για κάψιμο θερμίδων

– Περπάτημα και τρέξιμο: Το περπάτημα ή το τρέξιμο στην άμμο είναι πιο δύσκολο από ό,τι σε στέρεο έδαφος. Καθώς η άμμος μετατοπίζεται καθώς κινούμαστε, απαιτείται από εμάς να χρησιμοποιούμε σημαντικά περισσότερη δύναμη και ενέργεια. Και αυτό σημαίνει μια πιο απαιτητική προπόνηση που καίει περισσότερες θερμίδες και χτίζει περισσότερους μυς. Η άμμος απορροφά, επίσης, μέρος του βάρους μας καθώς πατάμε. Αυτό μειώνει την πρόσκρουση που μεταδίδεται μέσω των αρθρώσεων. Και, στην πράξη, προστατεύει τα γόνατα και τους γοφούς μας.

Ωστόσο, προσέχουμε ιδιαίτερα εάν μας αρέσει να περπατάμε και να τρέχουμε χωρίς παπούτσια στην παραλία. Οφείλουμε να ελέγχουμε για κινδύνους, όπως κοφτερές πέτρες, βότσαλα, ξεβρασμένα ξύλα ή ακόμα και κομμένα κουτιά αναψυκτικών ή άλλα απορρίμματα, που μπορεί να μας τραυματίσουν.

– Beach volley: Εκρηκτικό, γρήγορο και διασκεδαστικό, το beach volley είναι μια καλή προπόνηση με τη μορφή παιχνιδιού, καθώς περιλαμβάνει πολλά άλματα, σύντομα σπριντ και καθίσματα. Το beach volley όχι μόνο θα βελτιώσει τη φυσική μας κατάσταση και την αντοχή μας, αλλά και την ευελιξία, την ταχύτητα και τον συντονισμό μας.

– Ποδόσφαιρο στην παραλία: Παραδοσιακά, το ποδόσφαιρο στην παραλία παίζεται χωρίς παπούτσια, γεγονός που δυναμώνει περαιτέρω τα πόδια μας και επιταχύνει το κάψιμο θερμίδων. Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε κατά νου τους κινδύνους που κρύβονται στην άμμο.

Κυκλική προπόνηση στην παραλία

Με την κυκλική προπόνηση γυμνάζουμε όλους τους βασικούς μυς μας, αυξάνουμε τον καρδιακό μας ρυθμό και καίμε πολλές θερμίδες. Επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε ειδικό εξοπλισμό για να εκτελέσουμε μια κυκλική προπόνηση. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια μικρή «γωνιά» για τη γυμναστική μας στην παραλία και τις εξής πολύ απλές συμβουλές:

  • Σχηματίζουμε έναν μεγάλο κύκλο γύρω μας. Τοποθετούμε 10 βότσαλα πάνω στον κύκλο σε ίσα διαστήματα και μετά αντιστοιχίζουμε σε κάθε βότσαλο μια άσκηση. Η προπόνησή μας θα πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία ασκήσεων, όπως push-ups, προβολές, καθίσματα, πηδήματα, burpees.
  • Αφού κάνουμε ζέσταμα, εκτελούμε 20 επαναλήψεις για κάθε άσκηση ή αφιερώνουμε στην καθεμία 45 δευτερόλεπτα, κατά προσέγγιση. Σε κάθε περίπτωση προσαρμόζουμε τις επαναλήψεις και τον χρόνο στο επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης.
  • Επαναλαμβάνουμε την κυκλική προπόνηση 2-4 φορές, ανάλογα με τις αντοχές μας.

Για μεγαλύτερες αντοχές στην άσκηση, σύμμαχός μας είναι SiderAL® Sport, ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα διατροφής με σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και βιοτίνη.

Χάρη στη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου και των βιταμινών στον οργανισμό, εξασφαλίζεται η υψηλή απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Είναι ιδανικό για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων του οργανισμού λόγω σωματικής άσκησης, πνευματικής κόπωσης, αλλά και σε περιπτώσεις μη ισορροπημένης διατροφής.

Μπορεί να στερηθήκαμε ή να αμελήσαμε την άσκησή μας την περίοδο της καραντίνας, όμως η γυμναστική στην παραλία είναι ιδανική για να μας ενδυναμώσει, να μας βοηθήσει στο κάψιμο θερμίδων και να ενισχύσει τις αντοχές μας!

Πηγές
https://wellnessed.com/best-exercises-for-th-beach
https://www.strongfitnessmag.com/training/fat-burning-beach-workout

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
πρωτεΐνη

Πρωτεΐνη: Ο ρόλος της στην αθλητική διατροφή

Τα σπορ του καλοκαιριού

, , , , ,