Εγκυμοσύνη και διακοπές: Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυες;

Εγκυμοσύνη και διακοπές: Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυες;

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να προσφέρουν στις εγκύους τη χαλάρωση και την ξεκούραση που χρειάζονται πριν τον ερχομό του μωρού τους. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι τις έχουν σχεδιάσει σωστά.

Οι έγκυες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ιδανικότερο τρίμηνο εγκυμοσύνης για διακοπές είναι το δεύτερο, αφενός διότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος των αποβολών του πρώτου τριμήνου, αφετέρου διότι δεν έχουν «βαρύνει» ακόμη πολύ, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Ωστόσο, οι έγκυες είναι καλό να έχουν υπόψη τους και τα παρακάτω:

Πριν το ταξίδι

Εάν πρόκειται το ταξίδι να είναι μακρινό, σε χώρα του εξωτερικού για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι έγκυες να είναι ενημερωμένες για το Σύστημα Υγείας της συγκεκριμένης χώρας και για το πού πρέπει να απευθυνθούν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

Στο ταξίδι

Με αεροπλάνο: Πριν εκδώσουν τα εισιτήριά τους, οι έγκυες είναι χρήσιμο να πάρουν το ΟΚ από τον γιατρό τους.
Εφόσον μπορούν να ταξιδέψουν, θα πρέπει να πίνουν αρκετό νερό στη διάρκεια της πτήσης, ιδίως μιας πολύωρης πτήσης, διότι υπάρχει μικρός κίνδυνος θρομβώσεων.
Συμπληρωματικά, μπορούν να αγοράσουν ένα ζευγάρι ειδικές κάλτσες για να μειώσουν το πρήξιμο των ποδιών, αλλά και να τεντώνουν τα πόδια τους και να κάνουν κυκλικές κινήσεις στον αστράγαλο κάθε μισή ώρα για να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
Με αυτοκίνητο: Και στην περίπτωση αυτή, οι έγκυες καλό είναι να πίνουν τακτικά νερό και να καταναλώνουν φρούτα και ξηρούς καρπούς σε κάθε στάση. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνούν τη ζώνη ασφαλείας, με τρόπο που να τις βολεύει.

Μετά το ταξίδι

1. Να προστατεύονται από τη ζέστη
Στην εγκυμοσύνη η θερμοκρασία του σώματος είναι ήδη λίγο υψηλότερη από την κανονική, οπότε η προστιθέμενη θερμότητα από το περιβάλλον είναι βέβαιο ότι θα κάνει τις εγκύους να αισθανθούν άβολα.
Ένα δροσερό, βρεγμένο πανί στο πίσω μέρος του λαιμού τους ή στο μέτωπο είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους χαμηλή.
Εάν ιδρώνουν έντονα λόγω της ζέστης, πρέπει να πίνουν πολλά υγρά. Εκτός από νερό, μπορούν να πίνουν χυμούς φρούτων ή γάλα και να αποφεύγουν τα αναψυκτικά με ζάχαρη.
Επιπλέον, είναι αναγκαίο:

  • να φορούν υφάσματα που «αναπνέουν». Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη του εξανθήματος που μπορεί να αναπτυχθεί κάτω από το στήθος και στην κοιλιά τους.
  • να κολυμπούν, για να δροσιστούν, αλλά και να χαλαρώσουν.
  • να αποφεύγουν τις έντονες υπαίθριες δραστηριότητες κατά τις ζεστές ώρες της ημέρας. Σημειώνεται ότι οι έγκυες γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα από τις μη έγκυες γυναίκες.
  • να χρησιμοποιούν αντηλιακό με υψηλό SPF. Η αυξημένη παραγωγή μελανίνης μπορεί να οδηγήσει στη «μάσκα της εγκυμοσύνης», οπότε ο χρόνος στον ήλιο θα πρέπει να είναι περιορισμένος.
  • να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους με το πρώτο σημάδι αδυναμίας, κόπωσης, ζάλης. Να ξαπλώνουν και να πίνουν λίγο δροσερό νερό.

2. Να φροντίζουν ώστε να μην πρηστούν τα πόδια τους
Ένα άλλο κοινό πρόβλημα στις καλοκαιρινές εγκυμοσύνες είναι το πρήξιμο των ποδιών. Εάν το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης συμπέσει με το καλοκαίρι, ο βαθμός οιδήματος των ποδιών μπορεί να αυξηθεί.
Οι έγκυες καλό είναι να ξαπλώνουν για 30 έως 60 λεπτά μέσα στην ημέρα και να κρατούν τα πόδια τους ανυψωμένα όσο κοιμούνται, τοποθετώντας μια τυλιγμένη πετσέτα ή κουβέρτα κάτω από τα πόδια τους.

3. Να ακολουθούν σωστή (και ασφαλή) διατροφή
Οι έγκυες ίσως νιώσουν την ανάγκη να αφεθούν και να απολαύσουν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής που έχουν επισκεφθεί.
Ωστόσο, καλό είναι να εξακολουθούν να καταναλώνουν ισορροπημένα γεύματα και να προσέχουν την υγιεινή των τροφίμων. Αν ανησυχούν, να αποφεύγουν τις σαλάτες, τα παγωτά και τα παγάκια στα ποτά. Να ελέγχουν εάν το νερό της βρύσης είναι ασφαλές και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να καταναλώνουν εμφιαλωμένο.

Και επειδή η έγκυος χρειάζεται ενέργεια στις διακοπές της, έχει πάντα μαζί της SiderAL® Folico!

Το SiderAL® Folico αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου, γιατί, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία μεταφοράς και απόδοσης του σιδήρου στον οργανισμό, προσφέρει μοναδικά οφέλη:

  • Αυξάνει σημαντικά τη βιοδιαθεσιμότητα και την απορρόφηση του σιδήρου.
  • Βελτιώνει την αποτελεσματικότητα χρησιμοποιώντας μικρή δόση σιδήρου.
  • Και δεν έχει ενοχλητικές ανεπιθύμητες ενέργειες από το γαστρεντερικό σύστημα.

Το SiderAL® Folico περιέχει επιπλέον Β6, Β12, C και D, βιταμίνες πολύτιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα για τη γυναίκα.

 

 

 

 

Πηγές

https://www.bounty.com/family/travel/top-travel-tips/going-on-holiday-when-pregnant
https://www.webmd.com/baby/features/summer-pregnancy

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !

, , ,