Κάψιμο από τον ήλιο στο πρόσωπο: Πώς να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα

Κάψιμο από τον ήλιο στο πρόσωπο: Πώς να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα

Το πρόσωπό μας εκτίθεται στον ήλιο καθημερινά, πολύ παραπάνω, δε, τη θερινή περίοδο. Τι πρέπει να κάνουμε όταν μάς προκύψει κάψιμο από τον ήλιο στο πρόσωπο;

Όσο και αν μας αρέσει η μαυρισμένη όψη το καλοκαίρι, το ηλιακό έγκαυμα είναι επώδυνο, ενώ θέτει σε κίνδυνο και την υγεία του δέρματός μας.
Προκειμένου να ανακουφιστούμε από τα ενοχλητικά συμπτώματά του, λοιπόν, ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Απομακρυνόμαστε από τον ήλιο αμέσως

Αναζητάμε σκιά μόλις αρχίσουμε να νιώθουμε ότι το πρόσωπό μας «καίγεται», ακόμα και αν δεν έχει εμφανίσει ακόμα συμπτώματα εγκαύματος.

2. Πίνουμε επιπλέον νερό

Το ηλιακό έγκαυμα αντλεί υγρό στην επιφάνεια του δέρματός μας, προκαλώντας αφυδάτωση. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό από ό,τι συνήθως, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι το σώμα μας ενυδατώνεται πλήρως. Η επαρκής ενυδάτωση διατηρεί το δέρμα μας υγιές, αλλά διευκολύνει και τα συμπτώματα από το κάψιμο.
Η κατανάλωση αθλητικών ποτών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών και στην ταχύτερη επούλωση του δέρματος.

3. Πλένουμε το πρόσωπό μας με δροσερό νερό

Το δροσερό νερό μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο του καψίματος από τον ήλιο στο πρόσωπο. Βρέχουμε, λοιπόν, το πρόσωπό μας με άφθονο δροσερό νερό. Και, όταν τελειώσουμε, στεγνώνουμε το πρόσωπό μας, χωρίς να το τρίβουμε, κάτι που θα μπορούσε να ερεθίσει το δέρμα μας περισσότερο.

κάψιμο-από-τον-ήλιο-στο-πρόσωπο

4. Ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας

Αφού δροσίσουμε το πρόσωπό μας, δεν το στεγνώνουμε εντελώς. Αφήνουμε λίγη υγρασία στο δέρμα μας και εφαρμόζουμε απαλά ενυδατική κρέμα. Η τακτική ενυδάτωση αποτρέπει το ξεφλούδισμα του δέρματος, αλλά αν αυτό τελικά συμβεί, βοηθά να υποχωρήσει γρηγορότερα.
Φροντίζουμε, ωστόσο, τα χέρια μας να είναι καθαρά. Και αυτό διότι, εάν το δέρμα μας έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει, ευνοείται η είσοδος βακτηρίων.

5. Εφαρμόζουμε αντιβιοτική κρέμα ή τζελ

Στη συνέχεια, απλώνουμε στις περιοχές του προσώπου μας που έχουν υποστεί κάψιμο ένα λεπτό στρώμα αντιβιοτικής κρέμας ή τζελ, όπως το Sofargen® Gel.
Το Sofargen® Gel αποτελεί ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν με αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και των επιφανειακών τραυμάτων. Χάρη στην υδατική του βάση και την περιεκτικότητά του και σουλφαδιαζίνη, καλύπτει προστατευτικά την πληγή από εξωτερικούς παράγοντες, αποτρέπει τη μικροβιακή μόλυνση και διευκολύνει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση με ασφάλεια.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε Sofargen® Gel απευθείας πάνω στην επιφάνεια της πληγής, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα πάχους 2 ή 3 χιλιοστών.

κάψιμο-από-τον-ήλιο-στο-πρόσωπο

6. Λαμβάνουμε ένα παυσίπονο

Αν αισθανθούμε πόνο από το κάψιμο, η λήψη, για παράδειγμα, ιβουπροφαίνης, ασπιρίνης ή παρακεταμόλης, θα μας ανακουφίσει και θα κάνει λιγότερο δυσάρεστη την κατάσταση.

7. Δεν σπάμε τις φουσκάλες

Το δέρμα που βρίσκεται στη διαδικασία επούλωσης μετά από ένα σοβαρό έγκαυμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το υγιές δέρμα. Οι φουσκάλες που συχνά σχηματίζονται, προστατεύουν το καμένο δέρμα, ώστε να μην μολυνθεί περισσότερο.
Επιπλέον, εάν επιλέξουμε να σπάσουμε τις φουσκάλες, είναι πιθανό να καθυστερήσουμε τη διαδικασία επούλωσης και να επιμολύνουμε το τραυματισμένο δέρμα.

8. Αποφεύγουμε τον ήλιο μέχρι να θεραπευτεί το δέρμα μας

Στο διάστημα της επούλωσης του δέρματος είναι κρίσιμο να αποφεύγουμε την εκ νέου έκθεσή μας στον ήλιο, ώστε να μην επιδεινωθεί το κάψιμο στο πρόσωπό μας.

9. Αναζητάμε ιατρική περίθαλψη αν έχουμε πυρετό

Ο πυρετός μπορεί να είναι σημάδι θερμοπληξίας. Εάν εκδηλώσουμε πυρετό, λοιπόν, είναι καλό να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.

 

 

 

 

 

Πηγές
https://www.wikihow.com/Treat-Sunburn-on-the-Facehttps://availdermatology.com/what-is-the-best-way-to-treat-facial-sunburns

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !

, ,