Γονείς «σούπερ-ήρωες». Το μαγνήσιο η πηγή ενέργειάς μας!

Γονείς «σούπερ-ήρωες». Το μαγνήσιο η πηγή ενέργειάς μας!

Η καθημερινότητα όλων χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς. Λίγο περισσότερο, όμως, για εμάς τους γονείς, καθώς οι ευθύνες των παιδιών μας έρχονται να προστεθούν στην κορυφή της ημερήσιας λίστας με τις προτεραιότητες, προκαλώντας μας έξτρα άγχος και κόπωση. Κι εκεί που νιώθουμε καταβεβλημένοι, εκεί έρχεται το μαγνήσιο να μας δώσεις την ώθηση που χρειαζόμαστε!

Επαγγελματικές υποχρεώσεις και απαιτητικά ωράρια, φροντίδα οικογένειας και σπιτιού. Και κυρίως κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας: σωματικών, συναισθηματικών, πνευματικών, εκπαιδευτικών και πολλών ακόμη, καθώς η λίστα δεν έχει τέλος.
Καθημερινά έχουμε να φροντίσουμε για την υγιεινή τους διατροφή, να συνδράμουμε, εφόσον το χρειάζονται, στη μελέτη τους, να γίνουμε οι «σοφέρ» τους για τις διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Και φυσικά πρέπει να παίξουμε μαζί τους, να τους αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο και προσοχή, να προσφέρουμε ασφάλεια, τρυφερότητα και αγάπη χωρίς όρια.
Και όλα αυτά, ενόσω «κουβαλάμε» τα δικά μας άγχη και τις δικές μας αγωνίες. Πώς, λοιπόν, οι σύγχρονοι γονείς θα μπορούσαν να ονομαστούν οτιδήποτε άλλο, πέρα από «σούπερ-ήρωες»;

Σε αυτή την απαιτητική καθημερινότητα, οι «σούπερ-ήρωες» γονείς μπορούμε να βρούμε τον σύμμαχό μας, όχι στην κάπα της σούπερ στολής μας, αλλά στο… μαγνήσιο.
Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο το οποίο συμμετέχει σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας, μεταξύ των οποίων είναι και η παραγωγή ενέργειας, μέσω του μεταβολισμού των τροφών.
Αναλυτικότερα, το μαγνήσιο:

1. Βοηθά στην πρόληψη των ημικρανιών

Ο πονοκέφαλος είναι στην καθημερινή ατζέντα των γονιών που «τρέχουν» να προλάβουν τις υποχρεώσεις τις δικές τους και των παιδιών τους. Βεβαίως, δεν είναι πάντοτε τόσο έντονοι όσο οι ημικρανίες, οι οποίες συνοδεύονται συνήθως από ναυτία, εμέτους και ευαισθησία σε φως και θορύβους. Ωστόσο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ημικρανίες συσχετίζονται σε κάποιες περιπτώσεις με χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, είναι πιθανό η επάρκεια αυτού του μετάλλου να μπορεί να αποτρέψει και να ανακουφίσει από την κεφαλαλγία.

2. Ενισχύει την απόδοση σε αθλητικές δραστηριότητες

Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στην αθλητική απόδοση. Υπάρχουν γονείς οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνουν να αθληθούν στη διάρκεια της εβδομάδας. Ακόμη, όμως, και αν αυτό για κάποιους είναι αδύνατο, είναι βέβαιο ότι και το καθημερινό «τρέξιμο» για τις δραστηριότητές τους αποτελεί και αυτό, τελικά, μια κάποια στοιχειώδη μορφή άθλησης!

3. Βελτιώνει τη διάθεση

Οι γονείς συχνά νιώθουμε απογοητευμένοι από τα παιδιά μας, από τη συμπεριφορά τους, την απόδοσή τους στο σχολείο κ.λπ. Το μαγνήσιο έχει τη δυνατότητα να μας συνδράμει και σε αυτό, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση. Μάλιστα, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συνδεθεί με την πιθανότητα εμφάνισης ακόμα και κατάθλιψης.

4. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Για πολλές γυναίκες η εμμηνορρυσία είναι επώδυνη, με συμπτώματα τα οποία δυσκολεύουν την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα, όπως οι κοιλιακές κράμπες, το αίσθημα κόπωσης, η ευερεθιστότητα και η κατακράτηση υγρών. Το μαγνήσιο μειώνει την κατακράτηση υγρών και ανακουφίζει από τα υπόλοιπα συμπτώματα, βελτιώνοντας παράλληλα και τη διάθεσή μας.

5. Λειτουργεί υποστηρικτικά σε πολλές ασθένειες

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν ενδείξεις ότι το μαγνήσιο ωφελεί όσους νοσούν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ενώ φαίνεται πιθανό τα συμπληρώματα μαγνήσιου να βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Η επαρκής πρόσληψη μαγνήσιου είναι αναγκαία για να είμαστε υγιείς. Αυτό συνεπάγεται πως οφείλουμε να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο τροφές που περιέχουν μαγνήσιο, όπως οι κολοκυθόσποροι, τα σέσκουλα, η μαύρη σοκολάτα, τα μαύρα φασόλια, η μαγειρεμένη κινόα, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, το αβοκάντο και ο σολομός.
Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω ακριβώς των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητάς μας, καταλήγουμε στη λύση του «γρήγορου φαγητού», το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας σε μαγνήσιο.
Στην περίπτωση αυτή, την ανεπαρκή πρόσληψη σε μαγνήσιο έρχεται να καλύψει το UltraMag® Oro, το μοναδικό σκεύασμα που χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του μαγνησίου στον οργανισμό.
Η σουκροσωμική τεχνολογία είναι μία διεθνώς πατενταρισμένη τεχνολογία, η οποία βασίζεται στη σουκροσωμική δομή και στην ικανότητά της να περνά αναλλοίωτη από την πεπτική οδό και να έχει υψηλή απορρόφηση στο έντερο.

Πηγή
https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-magnesium-benefits