Γερή μαμά, γερό μωρό!

Γερή μαμά, γερό μωρό!

Δύσκολη υπόθεση το να είσαι γυναίκα σήμερα, με καθημερινό τρέξιμο για τις υποχρεώσεις στη δουλειά και στο σπίτι. Ειδικά αν περιμένεις σύντομα το μωρό σου ή είσαι νέα μανούλα… τότε η κατάσταση χρήζει άμεσης βοήθειας!

Πώς να αντεπεξέλθεις, λοιπόν, σε μια τόσο απαιτητική καθημερινότητα, διανύοντας μία τόσο ιδιαίτερη περίοδο για σένα, αλλά και για τον οργανισμό σου; Με το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών σήμερα να εμφανίζουν έλλειψη σιδήρου η λύση για τον γυναικείο οργανισμό μοιάζει να είναι μονόδρομος:
Σίδηρος και Φυλλικό Οξύ.
Η σημασία σιδήρου και φυλλικού οξέoς είναι τεράστια, καθώς τα οφέλη τους είναι ανεκτίμητα για μια γυναίκα που κυοφορεί:

  • Κατά την κύηση, οι ανάγκες του οργανισμού για σίδηρο είναι αυξημένες. Ο σίδηρος συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, αποτελεί τμήμα διαφόρων ενζύμων που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις διάφορες μεταβολικές οδούς, ενώ η επαρκής πρόσληψή του είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, ο σίδηρος είναι βασικός και για τη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.
  • Το φυλλικό οξύ παίζει μεγάλο ρόλο στη φυσιολογική εµβρυϊκή ανάπτυξη του νωτιαίου σωλήνα, του εµβρύου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η έλλειψή του αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τυχόν ανωµαλίες του νευρικού συστήµατος του αναπτυσσόμενου εμβρύου, όπως είναι για παράδειγμα η δισχιδής ράχη. Παράλληλα, το φυλλικό οξύ συμβάλλει στην προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, στη δημιουργία νέων κυττάρων, καθώς και στην αξιοποίηση των πρωτεϊνών. Είναι, δε, χρήσιμο σε περιπτώσεις αναιμίας, οι οποίες στον γυναικείο πληθυσμό είναι συχνά αυξημένες.

Ο γυναικολόγος είναι ο σύμμαχός σας σε αυτή την όμορφη αλλά απαιτητική περίοδο της ζωής σας, για να σας συμβουλεύει και να σας κατευθύνει στο πότε να ξεκινήσετε και ποιο είναι το κατάλληλο σκεύασμα σιδήρου και φυλλικού οξέος για σας.

Το SiderAL® Folico συνδυάζει τα δύο βασικά «όπλα» ενίσχυσης του γυναικείου οργανισμού, καλύπτοντας τις ανάγκες σου σε σίδηρο και φυλλικό οξύ, ενώ παράλληλα περιέχει βιταμίνες B6, Β12, C και D. Έτσι, συντελεί στην αιμοποίηση, στην καλή υγεία των οστών και του νευρικού συστήματος, αλλά και στη βελτίωση της διάθεσης.
Έχοντας βραβευθεί για την πρωτοποριακή τεχνολογία που χρησιμοποιεί, το SiderAL® Folico προσφέρει υψηλή απορρόφηση και αποφυγή των ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να προκαλέσει ο σίδηρος. Λαμβάνεται μία φορά την ημέρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με γεμάτο ή άδειο στομάχι. Δεν χρειάζεται νερό κατά τη λήψη του και έχει ευχάριστη γεύση, η οποία κάνει την κατάποσή του ακόμα πιο εύκολη.
Και «γερή μαμά» σημαίνει «γερό μωρό»!

Πηγές:

  1. Κανονισμός (ΕΕ) αρ. 432-2012 της επιτροπής της 16ης Μαΐου 2012 σχετικά με τη θέσπιση καταλόγου επιτρεπόμενων ισχυρισμών υγείας
  2. Παπαίωάννου Μ. Γατσα Ε. Σιδηροπενική αναιμία, Heama,2013;4(1):1-12
  3. Λεωνιδοπούλου Θ. Αναιμία της κύησης, Heama,2013;4(1):1-12
  4. « Η χημική ένωση του μήνα: Φυλλικό Οξύ. Τμήμα Χημείας. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Ιούνιος 2006. ( http://195.134.76.37/chemicals/chem_phyllic.htm)
  5. « Dietary Supplement Fact Sheet: Folate».». Office of Dietary Supplements, National Institutes of Health. (https://ods.od.nih.gov/factsheets/folate-HealthProfessional/)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !