Ο φυσικός τρόπος να νικήσετε την αϋπνία

Ο ύπνος είναι μία φυσιολογική διαδικασία απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και αποτελεί έναν από τους 3 πυλώνες της καλής υγείας μαζί με την ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση.

Ένας «καλός ύπνος»
Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγίωση της μνήμης και της μάθησης
Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος
Ευνοεί την κυτταρική ανάπτυξη
Βελτιώνει την διάθεση και την κοινωνική ζωή
Έχει θετική επίδραση στην ικανότητα ανταπόκρισης στις καθημερινές δραστηριότητες

Δυστυχώς, όμως, ένας «καλός» ύπνος αποτελεί για πολλούς ένα άπιαστο όνειρο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη, ο 1 στους 3 ενήλικες αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι η αϋπνία απασχολεί περίπου 2 εκ. άτομα.

Valetonina® και ο καλός ύπνος είναι ένα εφικτό όνειρο

Όταν η μελατονίνη συνάντησε τη
βαλεριάνα γεννήθηκε η Valetonina®,
ένας πρωτοποριακός συνδυασμός
κατάλληλος για την αντιμετώπιση με φυσικό
τρόπο, της αϋπνίας και του τζετ λαγκ (jet lag)

Η Valetonina® έχει έναν καινοτόμο σχεδιασμό, ο οποίος επιτρέπει την απελευθέρωση των δύο συστατικών της σε διαφορετικούς χρόνους.

  • Η επικάλυψη του δισκίου, η οποία περιέχει τη μελατονίνη, διαλύεται γρήγορα συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να αποκοιμηθούμε.
  • Στο εσωτερικό του δισκίου, δηλ. στον πυρήνα, βρίσκεται η βαλεριάνα, η οποία απελευθερώνεται σε δεύτερο χρόνο προσφέροντας έναν παρατεταμένο και ήρεμο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το αποτέλεσμα είναι ένας
αναζωογονητικός ύπνος αλλά και ένα
ευχάριστο ξύπνημα που βελτιώνει την
ευεξία, τη διάθεση και την ανταπόκριση
στην καθημερινή δραστηριότητα
.

Μελατονίνη: Ο ρυθμιστής του εσωτερικού μας ρολογιού

Η μελατονίνη είναι μία φυσική ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας και η οποία καθορίζει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης. Το ρολόι του οργανισμού μας ελέγχει πόση μελατονίνη παράγεται κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Η έκκριση της μελατονίνης αυξάνει αργά το απόγευμα, κορυφώνεται στο μέσο της νύχτας, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες μειώνεται ώστε να επιτευχθεί η πρωινή αφύπνιση. Το φως, κυρίως το κυανό, παρεμποδίζει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο.
Τα φυσικά επίπεδα της μελατονίνης παρουσιάζουν μία πτώση με την πρόοδο της ηλικίας, με αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας των διαταραχών ύπνου, κυρίως μετά τη μέση ηλικία.
Στα άτομα που πάσχουν από αϋπνίες έχει αποδειχθεί ότι μετά από λήψη μελατονίνης για 3 εβδομάδες η ποιότητα του ύπνου βελτιώνεται, οι νυχτερινές αφυπνίσεις μειώνονται και πρωτίστως μειώνεται ο χρόνος ως την επέλευση του ύπνου, δηλ. κοιμούνται πιο γρήγορα.

Η μελατονίνη επιτρέπει τη βελτίωση του νυχτερινού ύπνου, ώστε να είμαστε πιο ξεκούραστοι και σε μεγαλύτερη εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βαλεριάνα: Το ηρεμιστικό της φύσης

Η βαλεριάνα είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα για τις ηρεμιστικές και αγχολυτικές του ιδιότητες, οι οποίες την κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα ηρεμιστικά της φύσης. Η δράση της οφείλεται σε έλαια που περιέχει, τα οποία έχουν παρόμοια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες. Η βαλεριάνα συμβάλλει στη μείωση του ψυχολογικού στρες ευνοώντας τον γαλήνιο ύπνο.

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: Valetonina Long Sirc 91443/23-12-2015
(O αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ)
Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυες, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ