Κλείνει πληγές!

Ένα κόψιμο από μαχαίρι ή γυαλί, ένα έγκαυμα από καυτό νερό ή ατμό, μία πληγή από πτώση στο γήπεδο, στην παιδική χαρά ή από ποδήλατο είναι κάποια από τα συνηθισμένα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν εντός ή εκτός σπιτιού.
Μία οποιαδήποτε μικρή ή μεγαλύτερη πληγή, ανεξάρτητα από την αιτία που την προκάλεσε αποτελεί μία λύση της συνέχειας του δέρματος καθώς και μία πύλη εισόδου μικροβίων.

Μην αμελείτε τη φροντίδα οποιαδήποτε πληγής!

Κλείστε τις όλες εύκολα και γρήγορα με SOFARGEN®

Το SOFARGEN® είναι ένα πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό προϊόν με αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση. Διατίθεται σε δύο μορφές, Spray και Gel, οι οποίες χάρη στην ειδικά μελετημένη σύνθεσή τους αποτελούν μία ολοκληρωμένη λύση στην αντιμετώπιση κάθε πληγής.

Χρησιμοποιείται απευθείας επάνω στην πληγή από την στιγμή που δημιουργείται μέχρι την πλήρη επούλωσή της.

Δημιουργεί μηχανικό προστατευτικό φραγμό στην πληγή προστατεύοντας την από τους εξωτερικούς παράγοντες

Αποτρέπει τη μικροβιακή μόλυνση χάρη στην παρουσία της αργυρούχου σουλφαδιαζίνης

Διευκολύνει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση της πληγής

Τι περιέχει;

Καολίνη + αργυρούχο σουλφαδιαζίνη 

Ο καολίνης είναι μία λεπτή, λευκή πούδρα, η οποία καλύπτει το τραυματισμένο δέρμα δημιουργώντας μία προστατευτική κρούστα ενώ ταυτόχρονα απορροφά τα εξιδρώματα διατηρώντας την πληγή στεγνή.

Η αργυρούχος σουλφαδιαζίνη είναι αντιμικροβιακός παράγοντας ευρέως φάσματος, δηλ. δρα έναντι Gram(+), Gram(-) και αναερόβιων μικροβίων, κατάλληλος για τοπική χρήση. Απαλλάσσει την πληγή από τα μικρόβια και αποτρέπει τη μόλυνση του τραύματος. 

Πώς χρησιμοποιείται;
Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε καλά την πληγή χρησιμοποιώντας άφθονο καθαρό νερό ή φυσιολογικό ορό ή κατάλληλα αντισηπτικά (π.χ. οξυζενέ, ιωδιούχα διαλύματα κ.ά.) εφόσον είναι διαθέσιμα. Έτσι φεύγουν όλα τα μικρά ξένα σώματα, αν υπάρχουν, και μεγάλος αριθμός μικροβίων. Εάν υπάρχει αιμορραγία εφαρμόζουμε σταθερή πίεση του τραύματος με γάζα ή καθαρό χαρτομάντηλο, για 2-3 λεπτά συνεχώς.
Στη συνέχεια περιποιούμαστε το μικροτραύμα με Sofargen® spray, όπως φαίνεται παρακάτω:

Ανακινήστε καλά τη φιάλη για μερικά δευτερόλεπτα

Με τη φιάλη σε κάθετη θέση ψεκάζετε το τραύμα από απόσταση 15 εκ.

Η πούδρα που περιέχει το Sofargen® Spray καλύπτει αμέσως το τραύμα και απομακρύνεται εύκολα από το γύρω υγιές δέρμα

Χρησιμοποιήστε το Sofargen® Spray μέχρι την πλήρη επούλωση της πληγής. Καθαρίστε την πληγή πριν από κάθε εφαρμογή. Αυτό το επιτυγχάνεται εύκολα με νερό ή φυσιολογικό ορό.

Όταν η περιεχόμενη σκόνη εκτεθεί στο φως μπορεί να έχει την τάση να γίνει καφέ λόγω των ιόντων αργύρου που περιέχει. Αυτό δεν επηρεάζει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προΐόντος

Προσοχή: Εάν η αιμορραγία επιμένει ή υπάρχει βαθιά ενσφηνωμένο ξένο σώμα στην πληγή, ζητήστε ιατρική βοήθεια

Όλα σε ένα για τις πληγές

Μετά τη χρήση Sofargen δεν θα χρειαστείτε:

Διατηρεί το τραύμα στεγνό
και απαλλαγμένο από βακτήρια
χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε την πληγή

Επουλωτική και αντιμικροβιακή δράση

To Sofargen® Gel περιέχει αργυρούχο σουλφαδιαζίνη και έχει υψηλή
περιεκτικότητα σε νερό (πάνω από 95%)
Ενυδατώνει την πληγή
Αποτρέπει την μόλυνση
Δροσίζει και ανακουφίζει τη περιοχή του τραύματος

Το Sofargen Gel, χάρη στην ενυδατική του δράση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
ως μέσο καθαρισμού για να απομακρυνθούν νεκρωμένοι ιστοί
 Σε περίπτωση χειρουργικής αποκατάστασης
 Ως υποκατάστατο των επιθεμάτων υδρογέλης

Πώς χρησιμοποιείται;
1. Καθαρίζουμε καλά την πληγή με άφθονο καθαρό νερό ή φυσιολογικό ορό ή κατάλληλα αντισηπτικά (π.χ. οξυζενέ, ιωδιούχα διαλύματα κ.ά.) ώστε να απομακρυνθούν όλα τα μικρά ξένα σώματα.
2. Εφαρμόζουμε το Sofargen® Gel απευθείας πάνω στην επιφάνεια της πληγής δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα πάχους 2 ή 3 mm.

Επιπλέον, το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού πρώτα τοποθετηθεί πάνω σε στείρα γάζα ή επίθεμα πολυουρεθανης ή ημιπερατό επίθεμα.

cream

ΠΗΓΗ
1. Φύλλο οδηγιών προϊόντος Sofargen® Spray και Sofargen® Gel
2. AHCPR Supported Guide and Guidelines, Managing Bacterial Colonization and Infection, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK17932/
3. WHO model list for essential medicines, 2011, p. 22, http://www.who.int/medicines/publications/essentialmedicines/en/index.html

«Οι επαγγελματίες υγείας και οι καταναλωτές μπορούν να αναφέρουν όλα τα ανεπιθύμητα συμβάντα συμπληρώνοντας τη λευκή κάρτα.»

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ