Μαγνήσιο, η τροφή των μυών

Μαγνήσιο, η τροφή των μυών

Το μαγνήσιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία του μυϊκού μας συστήματος. Ας δούμε πώς!
Το μαγνήσιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο για την υγεία μας, καθώς συμμετέχει ως συμπαράγοντας σε περισσότερα από 300 ενζυμικά συστήματα που ρυθμίζουν ποικίλες βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας.
Μεταξύ πολλών άλλων, δε, είναι απολύτως απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των μυών, καθώς συνεργάζεται με άλλα απαραίτητα μέταλλα στο σώμα μας για να τους διατηρεί χαλαρούς και ευέλικτους.

Μαγνήσιο και μυϊκοί σπασμοί

Οι μυϊκοί σπασμοί, ή αλλιώς συσπάσεις, ενδέχεται να προκύπτουν ως παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων ή να συνδέονται με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας.
Συχνότερα, ωστόσο, συσχετίζονται με την ανεπάρκεια μαγνησίου. Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη επαρκούς ποσότητας μαγνησίου στο σώμα μας αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης μυϊκών σπασμών (ειδικά στα πόδια), κραμπών, μυϊκών πόνων, αδυναμίας και κόπωσης.
Για τον λόγο αυτό, πολλοί επαγγελματίες υγείας συνιστούν τη συμπλήρωση μαγνησίου για την ανακούφιση και την πρόληψη των μυϊκών σπασμών.

Αναλυτικότερα, έχουν παρατηρηθεί τα εξής:

-Νυχτερινοί μυϊκοί σπασμοί: Η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου είχε θετικά αποτελέσματα σε άτομα που υπέφεραν από μυϊκούς σπασμούς στη διάρκεια του βραδινού ύπνου τους.

Magnisio-i-trofi-twn-mywn
-Μυϊκοί σπασμοί μετά από σωματική δραστηριότητα: Αν οι μύες μας συσπώνται μετά από άσκηση ή αφού έχουμε σταθεί όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ανεπάρκειας μαγνησίου.
Όταν ασκούμαστε ή κάνουμε κάποιο είδος σωματικής δραστηριότητας, το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μυς μας και ελέγχει τις συσπάσεις τους. Βοηθά επίσης στη μείωση της συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μυϊκή ένταση.

-Μυϊκοί σπασμοί στην εμμηνόρροια:. Η έλλειψη μαγνησίου στο σώμα σημαίνει ότι οι μύες μας είναι πιο επιρρεπείς σε συσπάσεις και φλεγμονές. Αυτή είναι η αιτία των πολύ σοβαρών σπασμών που μπορεί να νιώθουν οι γυναίκες τις ημέρες της έμμηνου ρύσης.
Η συμπλήρωση μαγνησίου μπορεί να έχει σημαντική θετική επίδραση και κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.
Καθώς, όμως, το μαγνήσιο δρα ως χαλαρωτικό, μπορεί, επιπλέον, να βοηθά και στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους και τις εναλλαγές της διάθεσης που συχνά συνοδεύουν την εμμηνόρροια.

Magnisio-i-trofi-twn-mywn

Πρόσληψη μαγνησίου

Η πρόσληψη μαγνησίου εξασφαλίζεται, κυρίως, από τη διατροφή μας.
Στην περίπτωση ανεπαρκούς κάλυψης των αναγκών μας σε μαγνήσιο από τη διατροφή μας, είναι σημαντικό να αναζητήσουμε το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής.
Το UltraMag® Oro είναι το ιδανικό! Και αυτό διότι αποτελεί το μοναδικό σκεύασμα μαγνησίου που χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του εν λόγω στοιχείου στον οργανισμό. Χάρη σε αυτήν, εξασφαλίζεται υψηλή και γρήγορη απορρόφηση του μαγνησίου η οποία δεν επηρεάζεται από την τροφή ενώ αποφεύγεται η εμφάνιση γαστρεντερικών διαταραχών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !

, , , ,