Μαγνήσιο: για τις… ultra ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας!

Μαγνήσιο: για τις… ultra ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας!

Η γυναίκα σήμερα καλείται καθημερινά να αντεπεξέλθει σε πολλούς ρόλους. Γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, γιαγιά και κάθε ένας από τους παραπάνω με δεκάδες «παρακλάδια» και πολλές απαιτήσεις που πρέπει να καλυφθούν. Η πίεση της καθημερινότητας μεγάλη, 24 ώρες ποτέ δεν είναι αρκετές και ο οργανισμός φτάνει πολλές φορές στα όριά του, στέλνοντας σημάδια «SOS». Μυϊκοί πόνοι; Αϋπνίες; Κακή διάθεση; Άγχος; Μειωμένη ενέργεια; Μήπως χρειάζεστε μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο – σύμμαχος της καλής υγείας του οργανισμού μας με πλειοτρόπες δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του, όπως η μεταφορά, η αποθήκευση και η χρησιμοποίηση ενέργειας. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών, συμπεριλαμβανομένου και του καρδιακού μυός και είναι, επίσης, απαραίτητο για τη σύνθεση των πρωτεϊνών, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών, καθώς και για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών.

Τα σημάδια της έλλειψης
Η έλλειψη μαγνησίου έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας, που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, αλλά και την ποιότητα ζωής μας. Μερικά από τα σημάδια της έλλειψης μπορεί να είναι μεταξύ άλλων:

 • μυϊκές κράμπες και μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια
 • μειωμένη ενέργεια, κόπωση και αδυναμία
 • αϋπνία
 • διαταραχές της διάθεσης, όπως ευερεθιστότητα, στρες κ.ά.
 • έλλειψη όρεξης, δυσκοιλιότητα ή διάρροια
 • πονοκέφαλος και ημικρανία
 • ταχυκαρδίες.

Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα του μαγνησίου στον οργανισμό είναι πολλοί, όπως η κακή διατροφή, το στρες, η εγκυμοσύνη, αλλά και η πρόοδος της ηλικίας που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις ανάγκες του οργανισμού.

Ο γυναικείος σύμμαχος και στην εμμηνόπαυση
Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος του μαγνησίου και κατά της διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Σ’ αυτή την ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας, οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των οιστρογόνων δημιουργούν αυξημένες ανάγκες στον οργανισμό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν, ώστε να διατηρηθούν οι αναγκαίες ισορροπίες.
Το μαγνήσιο συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της μυοσκελετικής υγείας των γυναικών. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης οι γυναίκες χάνουν σημαντικό ποσοστό της οστικής τους πυκνότητας. Το μαγνήσιο συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, επομένως είναι απαραίτητο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Φαίνεται επίσης, ότι η υποκατάσταση μαγνησίου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό. Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης και του ύπνου, που επίσης διαταράσσονται τη συγκεκριμένη περίοδο. Σημαντική είναι, τέλος, η βοήθεια που προσφέρει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, βοηθώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, συνεπακόλουθα, πολλές φορές, των ορμονικών διακυμάνσεων της εμμηνόπαυσης.

Για… ultra κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας!
Την ανεπαρκή πρόσληψη ή τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού μας σε μαγνήσιο, έρχεται να καλύψει το UltraMag® Oro, το μοναδικό σκεύασμα μαγνησίου που χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του εν λόγω στοιχείου στον οργανισμό.

H σουκροσωμική τεχνολογία εξασφαλίζει:

 • υψηλή απορρόφηση
 • αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών από το γαστρεντερικό σύστημα
 • λήψη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας
 • χορήγηση ανεξάρτητα από το φαγητό, με γεμάτο ή με άδειο στομάχι
 • απουσία μεταλλικής γεύσης.

Το UltraMag® Oro διατίθεται σε μορφή σκόνης που διαλύεται απευθείας στο στόμα, χωρίς νερό και έχει ευχάριστη γεύση.

Πηγές:

 1. EFSA Journal 2010;8(10):1807,
 2. Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, 2011, http://www.heliost.gr/images/ESWTERIKOTEXT/MONOGRAFIA_11.pdf
 3. Ελληνικά διαβητολογικά χρονικά, 2012,25;2:29-105
 4. Swaminathan R. Magnesium metabolism and its disorders, Clin. Biochem. Rev. 2003;24:47-66
 5. Grober U. et al, Magnesium in Prevention and Therapy, Nutrients,2015;7:8199-8226
 6. Boyle BN et al, The effects of magnesium supplementation on subjective anxiety, Magnesium Research, 2016;29(3):120-5
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τελευταία Άρθρα
μαγνήσιο-μυοχαλαρωτικό

Μαγνήσιο: Το φυσικό μας μυοχαλαρωτικό

burn-out-Χριστουγέννων

«Burn-out» των Χριστουγέννων: Tips για ενέργεια που θα ζήλευε και… ο Άγιος Βασίλης !