Τροφές φουλ σε μαγνήσιο για μια άνοιξη γεμάτη ενέργεια

Το σώμα μας χρειάζεται να λαμβάνει από τη διατροφή ποικιλία θρεπτικών συστατικών, προκειμένου να έχει την απαιτούμενη ενέργεια για να λειτουργήσει. Στη λίστα των συστατικών αυτών, και μάλιστα σε περίοπτη θέση, βρίσκεται το μαγνήσιο.  Το μαγνήσιο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας. Μεταξύ άλλων, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, συμβάλλει στον κυτταρικό ενεργειακό μεταβολισμό, στη λειτουργία των μυών και των νεύρων και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.Η συνιστώμενη ημερήσια δόση μαγνησίου για τους άνδρες 19-51 ετών διαμορφώνεται στα 400-420 mg και για τις γυναίκες της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας στα 310-320 mg. Πάμε να δούμε ποιες τροφές, ανά κατηγορία, είναι οι κορυφαίες σε μαγνήσιο:

Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια είναι εξαιρετικά υγιεινά σνακ και πολύ καλές πηγές μαγνησίου:

  • Αμύγδαλα (79 mg μαγνησίου ανά 30 γρ.): Τα αμύγδαλα, εκτός από μαγνήσιο, περιέχουν επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα υγιεινών ακόρεστων λιπαρών.
  • Κάσιους (74 mg μαγνησίου ανά 30 γρ.): Τα κάσιους διαθέτουν πολλά άλλα μέταλλα, όπως χαλκό, φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, σελήνιο και ασβέστιο, ενώ, επιπλέον, αποτελούν ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.
  • Φιστίκια (50 mg μαγνησίου ανά 30 γρ.): Και τα φιστίκια είναι μια ικανοποιητική πηγή μαγνησίου. Εναλλακτικά, καταναλώνουμε και φιστικοβούτυρο.

Λαχανικά

Το μαγνήσιο είναι βασικό στοιχείο της χλωροφύλλης, της χρωστικής ουσίας που δίνει στα φυτά το πράσινο χρώμα τους. Συνεπώς, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Ενδεικτικά:

  • Σπανάκι (157 mg μαγνησίου ανά 1 φλιτζάνι, βρασμένο): Το σπανάκι, εκτός από εξαιρετική πηγή μαγνησίου, περιέχει μια εντυπωσιακή ποσότητα βιταμίνης Κ, μεγαλύτερη από τις περισσότερες πηγές.
  • Σέσκουλο (150 mg μαγνησίου ανά 1 φλιτζάνι, βρασμένο): Το σέσκουλο επίσης περιέχει άφθονο μαγνήσιο, καθώς και αντιοξειδωτικά και άλλες βιταμίνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών.

Φασόλια

Τα φασόλια δεν φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, αλλά μια μερίδα μισού φλιτζανιού πολλών τύπων φασολιών μπορεί να μας προσφέρει αυτό το μέταλλο σε «συμπαθητικές» δοσολογίες. Για παράδειγμα:

  • Edamame (50 mg μαγνησίου ανά 1/2 φλιτζάνι, κατεψυγμένο): Αποτελούν εξαιρετική τροφή, καθώς είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου, φυλλικού οξέος και καλίου.
  • Μαύρα φασόλια: Περιέχουν 42 mg μαγνησίου ανά 1/2 φλιτζάνι, σε κονσέρβα.

Σπόροι και δημητριακά

Εφόσον προτιμάμε τα δημητριακά ως πηγές μαγνησίου, είναι καλύτερο να επιλέγουμε τα λιγότερο επεξεργασμένα, καθώς η επεξεργασία τους αφαιρεί τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φύτρα και πίτουρα και μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε μαγνήσιο:
-Σπόροι κολοκύθας (156 mg μαγνησίου ανά 30 γρ.): Οι σπόροι κολοκύθας είναι με διαφορά μια από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου. Μπορούμε να τα προσθέσουμε στις σαλάτες, στο γιαούρτι μας, σε σπιτική γκρανόλα ή σε smoothies.
-Άλλα τρόφιμα της ίδιας κατηγορίας με καλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο είναι: το πλιγούρι βρώμης (63 mg μαγνησίου ανά 1 φλιτζάνι), η κινόα (59 mg μαγνησίου ανά 1/2 φλιτζάνι, μαγειρεμένο) και ο λιναρόσπορος (55 mg μαγνησίου ανά 2 κουταλιές της σούπας).

Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο

Αν θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσληψη μαγνησίου, τα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά καλό είναι να μην βασιζόμαστε σε αυτά.Από τα φρούτα μια μέτρια μπανάνα έχει 32 mg μαγνησίου και μισό αβοκάντο 29 mg.

Ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα τρόφιμα αυτής της κατηγορίας υπολείπονται στην περιεκτικότητα μαγνησίου. Τα καλύτερα από αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Το σκουμπρί Ατλαντικού: 82 mg μαγνησίου ανά 85 γρ., μαγειρεμένο.
  • Το στήθος κοτόπουλου: 35 mg μαγνησίου ανά 1 φλιτζάνι
  • Το γάλα 2%: 27 mg μαγνησίου ανά 1 φλιτζάνι
  • Το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών: 22 mg μαγνησίου ανά 200 γρ.

Εάν οι επιλογές αυτές δεν μας… συγκινούν, μπορούμε να βασιστούμε στο UltraMag® Oro!

Το UltraMag® Oro αποτελεί το μοναδικό σκεύασμα μαγνησίου που χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του εν λόγω στοιχείου στον οργανισμό. Χάρη σε αυτήν, εξασφαλίζεται υψηλή και γρήγορη απορρόφηση του μαγνησίου, ενώ αποφεύγεται η εμφάνιση γαστρεντερικών διαταραχών.

Πηγές

https://www.eatthis.com/best-foods-to-eat-for-magnesium/